×
اطلاعات بیشتر باشه، مرسی برای ارائه بهترین تجربه کاربری به شما، ما از کوکی ها استفاده میکنیم

gegli

بهترين عشق

عشق يعني انتظار

× !-- begin of gegli.com profile every where source code-- language=java src=https://www.gegli.com/gohardasht.asp?username=orumiyeh1&th=1.png/ !-- end of gegli.com profile evry where source code --
×

آدرس وبلاگ من

best-love.goohardasht.com

آدرس صفحه گوهردشت من

goohardasht.com/orumiyeh1

مراحل تکوین عشق در زندگی زناشویی



عشق در زندگی زناشویی دو نوع است : عشق نوع اول كه باعث رسیدن به یكدیگر است و عشق نوع دوم كه عامل تثبیت زندگی و باقی ماندن در كنار یكدیگر است.


مرحله اول : آشنایی 
در مراحل اول آشنایی ، عشق نوع اول یا عشق آشنایی خود را نمایان می كند. عشق آشنایی فرآیندی هورمونیك و شیمیایی دارد و در آن با ترشح هورمونهای مختلف ، هیجان و احساسات تند هنگام دیدار و دلتنگی های هنگام هجران حاصل می گردد. در نتیجه عشق آشنایی فرآیندی جسمانی است. هرچند كه انسان در ذهن خود همواره تلاش می كند برای این عشق ماهیتی روحانی قائل باشد.

مرحله دوم : عادت
پس از گذر از دوران آشنایی اولیه و عادی و عادت شدن دیدارها، با گذشت زمان ، به تدریج ترشح هورمونها كه زمینه ساز هیجانات تند و احساسات می گردیده كند شده و در نهایت متوقف می گردد. در این مرحله كم كم شخصیت مقابل از حالت فرشته گونی به انسانیت منتهی می گرددو زوایای شخصیتی كه تاكنون مكتوم بوده و یا مورد توجه قرار نگرفته ، نمایان شده و از سوی دیگر مورد واكاوی دقیق قرار می گیرد. 

مرحله سوم : دوران گذار
در این مرحله تصویر ذهنی اولیه كه تصویری ناقص و خیالی و منطبق بر آرزوهای شخص از همسر آینده اش بوده به تدریج رنگ می بازد و تصویر دیگری كه تا حدی منطبق بر واقعیات شخصیتی می باشد شكل می گیرد.در این مرحله و مراحل بعد اتفاقات مهمی در ذهن ما رخ می دهد .

مرحله چهارم : سرخوردگی
از آنجاییكه تصویر اولیه ذهنی هر كس از همسرش تا حد زیادی منطبق بر آرزوها و نه واقعیت ها می باشد، و یا به عبارتی هركس در عشق آشنایی تنها نشانه های منطبق بر آرزوهای خود را در همسرش می جوید و معمولا شخصیت واقعی مقابل ، تفاوت ها و حتی تضادهای فاحشی با تصویر آرزوهای شخص دارد كه در مرحله عشق آشنایی مورد توجه قرار نگرفته و یا خود را نشان نداده است ، این تفاوت ها و تضادها باعث نوعی افسردگی و سرخوردگی در شخص می گردد.

مرحله پنجم : تضاد واقعیت و رویا 
در این مرحله شخص سعی می كند كه انچه در واقعیت وجود دارد را بر آنچه كه آرزو داشت منطبق كند كه تحقق این امر اگر نه ناممكن كه بسیار بسیار دشوار و مستلزم تغییرات بسیار بنیادی در روش زندگی و باورهای ذهنی و ... می باشد كه در اكثریت قریب به اتفاق افراد امری محال است. در نتیجه در این مرحله جر و بحث های فراوانی در زندگی مشترك شكل می گیرد كه اغلب دلایل بسیار پیش پا افتاده ای دارند.

مرحله ششم : پذیرش
در این مرحله پس از ناكامی در مرحله پنجم (جنگ برای تغییر شخصیتی طرف مقابل) به تدریج نوعی همزیستی مسالمت آمیز بر اساس پذیرش تمام یا بخشی از واقعیات موجود شكل می گیرد. علی رغم این موضوع، بعضا مقایسه واقعیت و آرزوها ( تصاویر ذهنی) نوعی افسوس و حسرت را باعث می شود كه وقوع بگو مگو های پراكنده و تنش های گاه به گاه حاصل آن است. در این مرحله به تدریج واقعیت بر رویا پیروز شده و زمینه های زندگی عقلانی فراهم می گردد.

مرحله هفتم : سازگاری و تغییر بر اساس مقتضیات شرایط جدید
در این مرحله بعضی از خصوصیات شخصیتی برای حداكثر سازگاری با شرایط موجود تغییر می كند و این تغییرات به سمتی پیش می رود كه حداقل اصطكاك با شرایط موجود پیش بیاید. از آنجا كه این مرحله در دو طرف رابطه اتفاق می افتد ، به تدریج شخصیت زن و شوهر به سمت یك نقطه تعادل پیش می رود كه نتیجه آن تولید بعضی خصوصیات اخلاقی مشابه در هر دو است.

مرحله هشتم : تطبیق رویاها با شرایط موجود و پذیرش تغییر 
در این مرحله این نكته كلیدی مورد توجه و پذیرش قرار می گیرد كه شخصیت انسانها در طول زمان به تدریج تغییر می كند و بعضی از رفتارها به تدریج حتی به نقطه مقابل خود تبدیل می شوند. بگونه ای كه ممكن است كسی كه در ابتدای زندگی بسیار مهربان و صبور است در ادامه به شخصی كم طاقت و پرخاشگر تبدیل شود ، و شخصی با خصوصیات پرخاشگری در ادامه به شخصی مهربان و صبور تبدیل شود كه نباید این تغییرات را بعنوان فریبكاری تلقی نمود. با پذیرش این موضوع به تدریج رویاها و خیال پردازیهای روزهای اول آشنایی جای خود را به واقعیات ملموس زندگی می دهد. بگونه ای كه حتی این تصور پیش می آید كه داشتن همین وضعیت موجود آرزوی روزهای اول بوده است.

مرحله نهم : شناخت كامل از یكدیگر
در این مرحله با توجه به پذیرش تغییر شخصیت در طول زمان، شناخت زوایای مكتوم شخصیت مقابل، تغییرات بوجود آمده در روحیات شخص برای رسیدن به نقطه تعادل و پذیرش واقعیت ها ، به تدریج شناخت هر كس از دیگری كامل می گردد. بگونه ای كه در این مرحله پیش بینی رفتار دیگری در مقابل اتفاقات و امور مختلف آسان گشته و با توجه به پیش بینی این واكنش ها امكان تصمیم گیری بهتر فراهم می گردد.

مرحله دهم : آرزوهای مشترك 
در این مرحله آرزوهای زن و شوهر ، با در نظر گرفتن واقعیات موجود تفاوت بسیاری با آرزوهای اولیه شان دارد و بیشتر در جهت بهبود شرایط موجود و نه خیال پردازیهای كودكانه است. با توجه به مدت مدید با هم بودن و تطابق روحیات كه به تدریج شكل گرفته است ، ممكن است آرزوها دارای نقاط اشتراك زیادی بوده و حتی به هم شبیه باشند.

مرحله یازدهم : عشق پایدار 
در این مرحله با توجه به شناخت كامل از دیگری، تطابق روحیات و با توجه به اینكه بالاتر رفتن سن باعث بالاتر رفتن ضریب عقلانیت در رفتارها در برابر ضریب احساسات می گردد، به تدریج عشق و علاقه ای بین طرفین بوجود می آید كه همان عشق از نوع دوم یا عشق باعث باقی ماندن (عشق پایدار) است. از آنجا كه این عشق بر اساس درك متقابل ، شناخت كامل، تطابق روحیات و آرزوهای مشترك شكل می گیرد بسیار دیرپا و برخلاف عشق آشنایی به شدت روحانی است.
بستگی به روحیات زن و شوهر گذر از هر یك از این مراحل طی زمانهای مختلفی اتفاق می افتد . ولی رسیدن به مرحله آخر یا عشق پایدار معمولا بین 5 تا 7 سال پس از ازدواج اتفاق می افتد.

نكته اول : عشق پایدار ادامه عشق آشنایی نیست و عشق پایدار برای شكل گیری نیازمند زمان است.
نكته دوم : عشق پایدار بلافاصله پس از عشق آشنایی اتفاق نمی افتد.
نكته سوم : پس از پایان دوران هیجان و احساسات تند عشق آشنایی، توقع ادامه وضعیت احساسی این دوران در مابقی زندگی و سخنانی مانند �روزهای اول اینطور نبودی و ... � عملا به معنی درجا زدن در مراحل اول تا ششم بوده و رسیدن به دید واقع گرایانه را كه لازمه رسیدن به عشق پایدار می باشد به تاخیر می اندازد
سه شنبه 24 اسفند 1389 - 12:55:52 AM

ورود مرا به خاطر بسپار
عضویت در گوهردشت
رمز عبورم را فراموش کردم

آخرین مطالب


علل ناپایداری ازدواج چیست ؟


انگيزه هاي غلط ازدواج


چقدر نامزدی خوبه


چه زمانی ازدواج کنیم؟


مراحل عشق از دید دانشمندان- جالب و آموزنده


ازدواج سنتی؟...یامدرن؟کدامیک


الفبای زندگی به معنی واقعی


دشمنان زندگی زناشویی از دیدگاه روانشناسان


ده قانون طلایی ازدواج موفق


چرا حلقه ازدواج باید در انگشت دوم قرارگیرد


نمایش سایر مطالب قبلی
آمار وبلاگ

92653 بازدید

12 بازدید امروز

23 بازدید دیروز

201 بازدید یک هفته گذشته

Powered by Gegli Social Network (Gohardasht.com)

آخرين وبلاگهاي بروز شده

Rss Feed

Advertisements